Over GeeVeeL

Dat gaat dus over mij. Hi, ik ben Vicky! Ik ben nog net van voor de val van de muur 😉. Na heel wat omzwervingen woon ik tegenwoordig in Zoetermeer en dat is waar GeeVeeL is opgestart.

GeeVeeL is ontstaan uit het samenvoegen van een aantal uit de hand gelopen interesses.

Als instructeur Eerste Hulp ben ik al een tijdje actief (sinds 2010 om precies te zijn): het ehbo’en werd er met de paplepel ingegoten met een moeder en een oma als instructeur Eerste Hulp (en daarvoor een overgrootvader!).  

Tijdens mijn bachelor Franse Taal en Cultuur was ik bij menig evenement en festival in het veld en achter de schermen te vinden als EHBO’er en gaf ik les bij verschillende verenigingen en instanties. Tijdens diezelfde bachelor ontstond een verdere interesse in talen, die tijdens mijn master Linguistics (track French Language and Linguistics) meer vorm kreeg. Naast tijdelijk wat Italiaans geleerd te hebben, nam ik mij ook voor ooit eens Nederlandse Gebarentaal te leren. Zover ben ik nog niet gekomen, maar na een gebarenchallenge te hebben gedaan, kwam ik Baby- en Kindergebaar tegen. Aangezien ik toen zwanger was van ons eerste zoontje, heb ik een cursus gevolgd en was ik zo enthousiast dat ik direct de opleiding tot docent Baby- en Kindergebaar erachteraan heb gedaan. Sinds 2020 mag ik deze cursussen ook geven en het was dan ook tijd om mijn inschrijving bij de KvK wat aan te passen, aangezien V van Loe EHBO niet meer dekkend was voor wat ik deed. Zo ontstond GeeVeeL.

GeeVeeL? Ja. Als twaalfjarige brugpieper moest ik voor Engels een artiestennaam bedenken voor een opdracht en mijn initialen (GVL) leenden zich daar prima voor. Gee Vee eL vond ik wat teveel e’s en wat uit balans en dus werd het GeeVeeL. Er zijn creatievere uitleggen, maar dit is de eerlijkste. GeeVeeL bleef hangen als IGN (in game name) in verschillende spellen (mocht je het dus ooit tegenkomen; grote kans dat ik het ben) en toen het moment gekomen was om een nieuwe bedrijfsnaam te bedenken, kwam dit als beste uit de bus. Heel specifiek over wat ik doe is het niet, maar daarvoor lopen mijn werkzaamheden dan ook te ver uiteen.

Inmiddels zijn we een tweede zoontje verder en is er weer een nieuw element bijgekomen: Dunstan Babytaal. Waarom? Meer over taal is meer beter 😉 , dus uiteraard was dit een goede toevoeging. Daarnaast past het eigenlijk mooi voor de Babygebaren in de communicatielijn, dus ach, waarom ook niet. 

 

Behaalde diploma’s en en certificaten

Misschien maakt het je niet zoveel uit, maar misschien wil je eerst weten hoe ervaren ik ben en of ik wel de juiste papieren bezit. Vandaar hieronder een klein tabelletje met mijn relevante diploma’s.

juni 2010

Instructeur Eerste Hulp (Ekoned)

september 2010 Instructeur Eerste Hulp aan Kinderen
april 2011 Instructeur Wandelletsel
april 2013 omscholing Rode Kruis instructeur
januari 2014

BA Franse Taal en Cultuur (Universiteit Leiden)

januari 2016

MA Linguistics (French Language and Linguistics) (Universiteit Leiden)

april 2016 EH bij Acute Sportletsels
juni 2017

Onderwijstraineeship (nationaal programma) + Eerstegraads lerarenopleiding (ICLON – Universiteit Leiden)

september 2020

Docent Baby- en Kindergebaren

september 2023

Dunstan Babytaal Trainer

Uiteraard volg ik meerdere bijscholingen per jaar om mijn kennis up to date te houden.